Varför många inte lyckas rekrytera med sociala medier.

Varför många inte lyckas rekrytera med sociala medier.

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om rekrytering i sociala medier och vad som är värt att tänka på. Detta är en väldigt relevant fråga som är värd att lyfta igen.

Allt fler företag börjar förstå kraften med sociala medier och hur man med hjälp av sponsrad annonsering kan nå ut med sin annons till specifika målgrupper och passiva kandidater.

Det många inte tänker på dock är att av all trafik som sker i social medier så kommer 70%! av trafiken via en mobiltelefon. Ni kan säkert relatera till detta då ni förmodligen själva ofta använder facebook-appen, linkedin-appen och instagram.

Majoriteten av alla företag har ingen rekryteringsprocess som är anpassat till vårt mobila samhälle. Traditionell rekrytering kräver ofta att man ska skapa profiler, gå igenom system och bifoga CV samt personligt brev. Dessa ”trösklar” gör det näst intill omöjligt att söka ett jobb via mobilen och detta är en enkelt förklaring till att många arbetsgivare upplever en dålig konvertering.

Låt säga att 1.000 personer ser er annons via social medier. 70% (700st) ser den via mobilen. Kort och gott , 700 personer kan inte söka där och då, ni riskera alltså att tappa dessa.

recify.se är som ni kanske känner till en CV-lös och mobil rekryteringsplattform där våra kunder kan anpassa sin rekrytering till vårt mobila samhälle och därav förbättra och effektivisera sin rekrytering.

Här kan ni läsa om vad andra företag tycker om vår plattform – https://company.recify.se/#reviews 

Vill ni höra mer om hur ni kan höja er konvertering så tveka inte att höra av er,

Allt gott!

www.recify.se

Comments are closed.

Verktyget som både kandidater och arbetsgivare älskar. Rekrytering utan CV bidrar till en enklare, roligare och smidigare process.