Att sprida jobbannonser i sociala medier

Allt fler förstår kraften med att använda sociala medier när det kommer till rekrytering. Ett väldigt bra sätt att nå ut till passiva personer samtidigt som man kan nå ut till specifika målgrupper. Men vet ni om att över 70% av all trafik i sociala medier sker via en mobiltelefon?

Om man som arbetsgivare idag rekryteringar på det traditionella sättet där man t.ex. begär in CV/Personligt brev via mail eller använder sig om ett system så är det ofta väldigt svårt för en arbetssökande att söka jobbet via mobilen. Många rekryteringssystem menar att dom har mobilanpassade jobbannonser, men vad gör det om man ändå måste bifoga dokument i själva ansökningsprocessen?

Detta kan innebära att om er annons via sociala medier når upp till 1000 unika klick och 70% av dessa var via en mobiltelefon så kan med andra ord 700 personer inte söka tjänsten där och då. Ni kan alltså tappa dessa.

Med hjälp av recify.se och vår mobila rekryteringsplattform så kommer varenda intressent kunna söka. Dator, mobil eller surfplatta spelar ingen roll. Om 1000 personer läser er annons så har alla 1000 en möjlighet att söka och det är detta som gör att er konvertering kommer bli betydligt högre.

Ha det bäst!

Comments are closed.

Verktyget som både kandidater och arbetsgivare älskar. Rekrytering utan CV bidrar till en enklare, roligare och smidigare process.